ARTIKEL: BEN JE VOORBEREID OM GEESTELIJK TE GROEIEN?

Dit bericht is geplaatst op 12-01-2022

Heb jij dat ook dat je tegen het einde van het jaar of aan het begin van een nieuw jaar altijd even terugkijkt naar de afgelopen periode?

Dat je bijvoorbeeld nadenkt over wat je het afgelopen jaar hebt bereikt of in hoeverre je geestelijk bent gegroeid. 

Eén van de dingen die ik mezelf dan altijd afvraag is: “hoe vaak heb ik in de Bijbel gelezen?”
Dan bedoel ik niet de dagelijkse Bijbelverzen die we via de mobiel kunnen ontvangen, maar het lezen van hoofdstukken uit de Bijbel.

Wij weten dat als wij het Bijbellezen tot een gewoonte maken dit gaat resulteren in geestelijke groei. Willen wij God kennen en een volgeling van Jezus zijn, dan is de Bijbel cruciaal in onze relatie met Hem.

Daarnaast heb ik nog ontdekt dat, doordat ik Bijbellezen tot een gewoonte heb gemaakt, het mij (als volgeling van Jezus) enorm veel wijsheid en inzicht heeft gegeven in deze verwarrende tijden. En zo bleef ik gefocust op de dingen die Jezus van mij vraagt om te doen. 

Er is discipline voor nodig om de Bijbel te lezen en te bestuderen gedurende het jaar. Ik heb ontdekt dat een Bijbelleesplan mij helpt in het ontwikkelen van deze belangrijke discipline.

BIJBELLEESPLAN 

Om je te helpen geestelijk te groeien zijn wij daarom gestart met een Bijbelleesplan.
Daarnaast maken wij regelmatig video’s om jou te helpen met het lezen van de Bijbel. Deze video’s volgen het Bijbelleesplan en geven extra informatie en verdieping.
Je kan uiteraard ook later instappen en alsnog meedoen met het Bijbelleesplan.

BIBLE TALK

Aan het einde van elke maand organiseren wij een ‘Bible Talk’ via Zoom voor alle deelnemers van het Bijbelleesplan. Je kunt daar terecht voor eventuele vragen. 
Uiteraard zijn wij ook benieuwd welke lessen jij hebt geleerd uit de Bijbel om anderen te inspireren. Ook daar is de maandelijkse ‘Bible Talk’ een geschikte plaats voor.

Ik zie er naar uit om samen met jou het Bijbelleesplan te behandelen, zodat jij en ik groeien in onze relatie met God en verdieping ontvangen uit het Woord van God.

 

William

 


Maar Hij antwoordde en zei:
Er staat geschreven:
De mens zal niet van brood alleen leven, maar van elk woord dat uit de mond van God komt.

Mattheüs 4:4 (HSV)